Stabicad of DDS-CAD: welke software is het beste voor mij?

Stabicad en DDS-CAD zijn allebei softwareapplicaties voor het ontwerpen van installaties in gebouwen en ontwerpen en met beide kun je op eenvoudig vrijwel alle data die bij jouw projecten komen kijken verzamelen, maar er zijn ook grote verschillen tussen de twee softwareapplicaties? Wat zijn de redenen om eerder voor DDS-CAD dan voor Stabicad?

Wat heeft DDS-CAD dat Stabicad niet heeft?

De mogelijkheid om naast 2D / CAD ook in 3D / BIM te ontwerpen is een van de voordelen die het vaakst genoemd wordt als het gaat over DDS-CAD ten opzichte van Stabicad. Op deze manier kun je problemen vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Die mogelijkheid heeft Stabicad niet.
DDS-CAd heeft naast deze 3D-ontwerpmogelijkheid nog meer voordelen ten opzichte van Stabicad. DDS-CAD is bijvoorbeeld een stand alone-oplossing, waardoor je niet langer afhankelijk bent van andere oplossingen van andere producenten. Stabicad is minder compleet dan DDS-CAD en dit betekent dat je ook nog andere software moet aanschaffen als je een totaaloplossing wilt. Dit betekent dat je werknemers meer programma’s onder de knie moeten krijgen en dat je met meerdere producenten van software te maken krijgt. DDS-CAD is ook nog eens sneller dan de producten van de concurrentie. Stabicad valt daar ook onder. Daarmee is DDS-CAD tijd efficiĆ«nter dan Stabicad: je hoeft geen tijd te investeren in het leren gebruiken van veel verschillende programma’s.
DDS-CAD is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk volgens de meeste gebruikers. Een van de belangrijkste factoren die daarin meespeelt is het feit dat het programma eenvoudig te leren is. Dit scheelt weer wat voor jou als werkgever, omdat je personeel minder tijd nodig heeft om de bedrijfssoftware onder de knie te krijgen. Een ander groot voordeel van DDS-CAD is dat het programma zijn berekeningen altijd real-time doet. Dit betekent dat veranderingen die je maakt in het ontwerp ook onmiddellijk mee worden genomen in de nieuwe berekeningen. Zo krijg je direct terugkoppeling over de nieuwe aanpassingen en voorkom je ontwerpfouten, omdat het programma die direct voor jou uitrekent. Daarnaast is het ook mogelijk om de verschillende ontwerpmodules van elkaar te scheiden, zodat je ook een ontwerp kan krijgen dat maar op 1 discipline van toepassing is.