rooster maken

Rooster maken is op deze manier een stuk makkelijker

Een rooster maken, is één van de taken waar ik mij dagelijks mee bezig hou. Al jaren werk ik in de rooster makenadministratie van een goed lopend restaurant.  Vroeger was dit een heel gepuzzel om elke week weer een planning te kunnen maken. Vooral wanneer er mensen vrij hadden genomen of ziek waren. De briefjes werden destijds op mijn bureau gelegd en ik moest er een geheel van kunnen maken. Vooral de afwezigheid en verschillende wijzigingen onderling, hebben mij heel wat kopzorgen gegeven. Het was mijn taak om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes bleef lopen en hier geen menden de dupe van werden.

Het probleem dat iemand zich niet op tijd afmeld, kwam regelmatig voor. Het gebeurde ook regelmatig dat ik helemaal geen bericht kreeg en hierdoor geen bezetting in de keuken had.  Klanten zijn geld, maar als wij geen diensten leveren komt er niets binnen.

Tegenwoordig is een rooster maken een makkelijke klus

Wat was ik blij toen ik op een dag op het werk kwam en mijn baas naar mij toe kwam. Hij was erachter rooster makengekomen dat een rooster maken echt een tijdrovende klus was. Vooral de tijd dat ik hier wekelijks aan kwijt was, moest echt anders kunnen. Hij kwam met een Tamigo smartphone app. Deze kan iedereen op zijn mobiel installeren en eventuele wijzigingen doorgeven. Dankzij deze app kunnen er geen briefjes met wijzigingen kwijt raken. Voordeel is dat iedereen meteen de planning in kan zien en eventueel wijzigingen ook meteen door krijgen. Ook is het mogelijk om onderling dagen of uren te ruilen. Echter moet de planner, in dit geval ben ik dat, deze wel goedkeuren.

Sinds wij gebruik maken van deze planning loopt het allemaal gesmeerd. Zodra er een probleem is, kan deze zeer snel en makkelijk worden opgelost. Echt een aanrader om gebruik te maken van deze Tamigo smartphone app.