Mijn administratie is altijd op orde

Ben jij ondernemer en kun jij zeggen: “mijn administratie is altijd op orde”? Dan ben je een uitzondering. De meeste ondernemers hebben er problemen mee de administratie tijdig bij te houden. Dat komt doordat er al genoeg tijd gaat zitten in het runnen van een bedrijf. Toch is deze administratie erg belangrijk en heb jij moeite daar mee om te gaan, dan kun je altijd een boekhouder inhuren. Of zijn er andere opties?

De voordelen van een boekhoudprogramma

In plaats van het inhuren van een dure boekhouder, kun je er ook voor kiezen een boekhoudprogramma aan te schaffen. Dit is een eenmalige uitgave waar je, als je er genoeg tijd aan besteedt, als het goed is veel aan gaat hebben. Met een boekhoudprogramma kun je boekhouden, factureren en een database bijhouden van alle klanteninteracties. De voordelen van een goed boekhoudprogramma zijn dan ook meervoudig.

  • Snel: omdat een boekhoudprogramma speciaal voor dat doeleinde is ontworpen, zal je er aardig wat tijd en moeite mee kunnen besparen. Het bevat software waarmee je snel offertes en facturen kunt maken, je kunt er je btw-aangifte in bijhouden en krijgt altijd reminders als het weer tijd is voor een administratieve taak.
  • Kostenbesparend: natuurlijk bespaar je met een goed boekhoudprogramma de kosten voor een boekhouder, maar als je debiteurenbeheer en facturatie beter verlopen krijg je ook eerder je geld.
  • Gemakkelijk: boekhouden is nog nooit zo makkelijk geweest. Met de handige foefjes in een boekhoudprogramma doe je dit in een handomdraai.