Dol op afwisseling? Wordt medewerker projectadministratie

Verveel je je snel en zie je jezelf niet 25 jaar bij hetzelfde bedrijf werken? Gelukkig is dit al lang niet meer de norm. Sterker nog, op de arbeidsmarkt liggen tegenwoordig juist veel meer kansen voor mensen die op projectbasis aan de slag willen voor een werkgever. Als medewerker administratief medewerker bijvoorbeeld. Je verleent dan jouw administratieve bijdrage aan een specifiek project. Dit project kan van alles zijn, van het bouwen van een kantoorpand tot het herinrichten van een winkelpand. En omdat een project altijd tijdelijk is kun je na het afronden ervan gewoon weer door naar een andere werkgever. Het werk komt dus altijd ‘af’. En afwisseling is gegarandeerd bij deze baan.

 

De taken van een medewerker projectadministratie

Jouw belangrijkste taken zijn het bieden van ondersteuning bij het project. Als administratief medewerker wil dit vooral zeggen dat jij zicht hebt op de voortgang van het project, de budgetten in de gaten houdt en dit alles inzichtelijk kan maken op verzoek van de betrokken partijen. Ook plan je vergaderingen, maak je afspraken en ben je vaak verantwoordelijk voor de urenregistratie.

 

Een baan met veel autonomie

Als administratief medewerker bepaal je meestal zelf voor welk project je aan de slag wilt. Je hebt dus heel veel vrijheid in dit vak. Je kunt zelf kiezen welke projecten je aanspreken. Door het nemen van strategische beslissingen kun je bovendien je kennis van een bepaald vakgebied vergroten. Dit is uiteraard gunstig voor jouw kansen op de arbeidsmarkt.

 

Toekomstmogelijkheden

Steeds meer bedrijven kiezen voor het werken op projectbasis. Voor veel werkgevers is dit namelijk relatief goedkoop. Als administratief medewerker projectadministratie kun je hier van profiteren want er is volop werk. En vaak is het mogelijk om niet alleen fulltime maar ook parttime te werken.